Prima etapa a vietii este una plina de activitati. Bebelusii si copiii mici au nevoie de obiecte care sa ii tina ocupati, dar in acelasi timp care sa ii ajute sa se dezvolte corespunzator si sa dobandesca cunostinte.

In acest sens, jucariile educative reprezinta cea mai buna alegere cu care bebelusii si copiii mici isi pot ocupa timpul intr-un mod sigur si eficient.

Ce jucarii sunt recomandate pentru bebelusi?

Mai ales in primii ani din viata, jucariile celor mici trebuie sa fie jucarii sigure, care sa nu ii raneasca, ideal realizate din materiale naturale, deoarece acestia duc la gura tot ceea ce prind in mana.

Inca din primele luni in care copiii mici reusesc sa apuce obiectele cu mana, este recomandat sa le fie date jucarii care sa ii ajute sa se dezvolte.

De la coordonarea mana-ochi-gura la invatarea mersului, apoi la invatarea culorilor sau a literelor nu este decat un pas, iar pentru fiecare etapa de dezvoltare pot fi alese jucarii din lemn care sa ajute bebelusul sa se dezvolte corespunzator.

Astfel, in primele luni de viata poti alege bile din lemn pe care sa le imbraci in diverse materiale sau sa le lasi ca atare si sa le insiri pur si simplu pe un siret, sub forma unui colier, pentru ca bebelusul sa se joace cu el in timp ce il alaptezi sau il porti in brate.

Cand invata primii pasi, poti alege un premergator din lemn, acesta putand avea in partea din fata si o placa din lemn cu diverse activitati: bile de numarare, patrate de sortare etc.

Din acest moment, jucariile trebuie sa fie mai complexe si sa acopere destul de multe aspecte ale invatarii: culori, cifre, animale, plante, litere, diverse obiecte din jur.

Exista o mare diversitate de jucarii bebelusi care pot fi utilizate inca din primele luni de viata, pana la cativa ani, in functie de etapele de dezvoltare a copiilor.

Cum pot alege jucariile din lemn potrivite pentru bebelusi?

Poti alege varianta achizitionarii de jucarii din lemn pentru copilul tau sau poti alege sa faci tu aceste jucarii, avand chiar posibilitatea sa initiezi o mica afacere in acest sens.

Daca te intrebi cum produci jucarii din lemn, trebuie sa stii ca acest lucru nu este deloc dificil. Nu este nevoie decat de alegerea materialelor necesare, avand grija ca acestea sa fie unele prietenoase cu bebelusii care la inceput baga totul in gura.

In primele luni poti alege sa faci jucarii de sortat in functie de dimensiune sau culoare sau jucarii de potrivire, in diverse forme geometrice.

Chiar de la inceput ii poti face un pat tip casuta in care sa fie in siguranta la somnurile de peste zi si chiar si la cele de noapte, fara a avea grija ca va pica, iar mai tarziu, cand este interesat de jocurile de rol, ii poti construi un magazin de jucarie, o bucatarie de jucarie, un tarc zoo in care sa depoziteze toate animelele din plus pe care le are si alaturi de care se poate juca zi de zi, fara a se afla in pericol de accidentare.

In momentul in care realizezi aceste jucarii, asigura-te ca finisajele sunt bine realizate, astfel incat sa nu existe aschii in care s-ar putea accidenta, dar si ca folosesti elementele de imbinare potrivite pentru a nu risca siguranta celui mic.

De asemenea, atunci cand doresti sa vopsesti jucariile obtinute, asigura-te ca folosesti o vopsea non-toxica, pe baza de apa, iar produsul final nu va fi numai frumos din punct de vedere estetic, ci si sigur pentru joaca celui mic.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Jucariile din lemn pentru bebelusi, sigure si educative

  1. Recomand cu caldura acest articol tuturor antreprenorilor care isi doresc sa-si dezvolte afacerea online. Ideile prezentate sunt practice si usor de implementat, iar rezultatele vor fi cu siguranta vizibile in cresterea vanzarilor.

  2. Am fost placut surprins de modul in care autorul a abordat subiectul si a prezentat strategii eficiente pentru a atrage mai multi clienti si a creste vanzarile. Mi-a placut in special accentul pus pe importanta continutului de calitate.

  3. Articolul de pe acest link este foarte interesant si ofera informatii valoroase despre cum sa iti cresti vanzarile in mediul online. Sunt de acord cu ideea ca un site bine optimizat poate face diferenta si poate aduce rezultate remarcabile.

Comments are closed.