Uleiul de canepa se obtine prin presarea la rece a semintelor de canepa si are proprietati excelente, fiind un remediu natural valoros.

In plus, uleiul de canepa are un pret mediu si este un produs bio accesibil, fiind comercializat de multe firme, cum ar fi uleiul de canepa de la Hofigal. Despre uleiul de canepa se stie ca este foarte bun in alimentatie, deoarece reduce nivelul zaharului in sange si combate obezitatea.

Uleiul de canepa are proprietati terapeutice variate, venind in ajutorul a numerosi bolnavi. Este apreciat pentru ca scade colesterolul si e de mare ajutor in regimurile de slabire, deoarece accelereaza metabolismul. Este util in tratarea diabetului si a colesterolului marit.

Daca vreti sa slabiti natural si sanatos, puteti include uleiul de canepa in alimentatia zilnica, la salate sau cu orez. In ceea ce priveste administrarea uleiului de canepa, se stie ca nu trebuie lasat sa se incinga, trebuind adaugat direct peste legume, orez sau paste, fara a fi prajit.

In ceea ce priveste afectunile digestive, este eficient in tratarea parazitilor intestinali. Uleiul de canepa este util si in tratarea afectiunilor aparatului reproducator feminin, mai ales a problemelor asociate menopauzei.

Ca si uleiul de argan, care are proprietati miraculoase in acest sens, uleiul de canepa este foarte bun pentru piele. Trateaza cu succes dermatitele si alte probleme ale pielii. Uleiul de canepa este antiseptic si bogat in substante nutritive, motiv pentru care este recomandat si in alimentatia copiilor, deoarece fortifica organismul si intareste sistemul imunitar.

Studiile au aratat ca uleiul de canepa este de mare ajutor si in afectiunile respiratorii si ca reduce tensiunea arteriala. De asemenea, prin proprietatile antitumorale, este recomandat bolnavilor de cancer.

Fiind foarte hranitor, uleiul de canepa este utilizat de multi stilisti in ingrijirea parului. Masarea saptamanala a parului cu ulei de canepa contribuie la hidratarea si hranirea firului de par, care isi recapata stralucirea si devine mult mai rezistent.

De asemenea, este stimulata cresterea parului, recomandandu-se mai ales persoanelor care se confrunta cu par rarit, deteriorat.

2 thoughts on “Proprietatile terapeutice ale uleiului de canepa

  1. Este impresionant sa citesc despre succesul unor mici afaceri locale care au reusit sa se extinda si sa devina branduri nationale. Acest lucru demonstreaza ca indiferent de dimensiunea unei afaceri, cu determinare si viziune clara se poate ajunge departe. De asemenea, felicit eforturile autorilor pentru promovarea spiritului antreprenorial in Romania.

  2. Articolul este foarte interesant si ofera informatii valoroase despre beneficiile antreprenoriatului pentru economie. Este impresionant sa vedem cum micii antreprenori pot contribui la dezvoltarea unei comunitati prin crearea de locuri de munca si stimularea consumului intern. De asemenea, apreciez accentul pus pe sustenabilitate si responsabilitate sociala in afaceri.

Comments are closed.