Adesea, amenajarea casei tale într-o manieră care să reflecte cu exactitate viziunea ta poate fi un proces încercat. Dacă nu ești un designer de interioare experimentat, este destul de comun să te confrunți cu unele frustrări. 

Poți dori ceva, dar poate că nu se potrivește estetic cu schema predominantă. Sau poate că se potrivește vizual, dar nu este funcțional.

Prin urmare, pentru a te asista în combinarea funcționalității cu estetica într-un mod mai accesibil, te invităm să explorezi conținutul de mai jos. Îmbogățirea spațiului locativ cu articole… mai puțin personale

Nu este foarte dificil să aduci o notă personală în casa ta (sau orice alt spațiu, de fapt) atunci când incorporezi elemente personale. 

Se referă la acele obiecte care îți aparțin, și care, evident, vor aduce un aer personal spațiului. Fie că optezi pentru afișarea unor colaje de vacanță, desene ale copiilor sau diplome și certificate de merite… este clar că aceste elemente vor transmite povestea ta.

Dar, cum poți personaliza spațiul fără aceste elemente?

Răspunsul e simplu: Pentru astfel de circumstanțe, am pregătit pentru tine o serie de concepte de ornamentare a pereților care te vor inspira cu siguranță. 

Poți opta pentru tapet, texturi naturale sau folii autoadezive. Este vital să faci un pas înapoi și să reflectezi la ceea ce te reprezintă cel mai bine. Dacă ar trebui să te descrii ca un tablou natural… ce ai fi?

Sau dacă ai trebui să te descrii printr-un sunet, ce fel de zgomot te-ar descrie cel mai bine? Și nu în ultimul rând… în privința simțului tactil… ești mai atras de obiecte reci sau calde? Preferi o textură mai brută sau una mai fină?

Identificându-te din perspectiva simțurilor, îți va fi mai simplu să iei o decizie în ceea ce privește personalizarea spațiului de locuit sau de muncă, astfel încât să fie în armonie cu tine.

Prin urmare, acesta este aspectul plăcut al decorării.

Haide să analizăm mai departe ce implică aspectul funcțional al amenajării interioare

Personalizarea spațiului cu articole practice În locuință, te vei întâlni cu numeroase elemente care – fie că îți place sau nu – trebuie să fie prezentă pentru a asigura un confort zilnic optim. Ne referim la uși, ferestre, țevi, etc. Unele poți decide să le elimini… pe când altele le poți personaliza până în cel mai mic detaliu.

Datorită progresului tehnologic și a unei înțelegeri din ce în ce mai profunde a personalității umane, creatorii au dezvoltat nenumărate opțiuni de personalizare a spațiilor și obiectelor, astfel încât chiar un articol obișnuit poate fi integrat în decor cu o subtilitate care pare (și într-adevăr este) intenționată.

În orice caz, în privința locuințelor noi, trendul secolului este implementarea unui sistem de ventilație din faza de proiectare. 

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură este cel mai popular. Acest lucru se datorează nu numai faptului că contribuie semnificativ la reducerea costurilor de încălzire (iarna) și răcire (vara) – aducând astfel economii considerabile gospodăriilor – dar și pentru că este extrem de benefic pentru sănătatea generală.

Totuși, pe lângă acest aspect practic, prezintă și un aspect plăcut: singurele componente vizibile ale sale sunt grilele de ventilație.

În acest context, producătorul sistemelor de ventilație profi-air, Frankische, în parteneriat cu agenția Sieger Design, a conceput o gamă exclusivă de elemente decorative care se pot adapta oricărui stil de design interior. 

Vorbim despre Colectia Starline, care include 39 de modele realizate folosind materiale și tehnologii speciale, dintre care cu siguranță vei găsi cel puțin unul perfect pentru fiecare cameră!

Prin urmare, există modalități prin care poți adăuga o notă personală chiar și dacă preferi un stil minimalist și nu dorești multe obiecte în casă. 

Fie că îți dorești pereți simpli sau vibrant de colorați, goi sau plini de rafturi și suveniruri… atâta timp cât alegi un sistem de ventilație, grilele pot reprezenta acel element chic adițional, la fel de util cât și estetic.”

Cu un sistem de ventilație de acest tip, aerul din casă este constant mai pur și mai respirabil chiar decât cel exterior.

3 thoughts on “Accente decorative moderne ce amplifică confortul locuinței tale

  1. De asemenea, ideea de a combina culorile pastelate cu nuante mai puternice pentru a aduce un echilibru in design-ul interior este foarte utila. Aceasta abordare poate aduce diversitate vizuala si poate transforma complet aspectul unei incaperi.

  2. Accentul pus pe utilizarea plantelor si a elementelor naturale pentru decorare este foarte inspirat. Integrarea acestora in design-ul interior poate aduce un plus de prospetime si caldura ambientului, creand astfel o atmosfera primitoare si relaxanta.

  3. Articolul abordeaza foarte bine subiectul accentelor decorative moderne si modul in care acestea pot amplifica confortul unei locuinte. Este important sa ne gandim la elementele de design si la culorile pe care le folosim pentru a crea un spatiu placut si relaxant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *