Cresterea parului etse o adevarata povara? Atunci produsul potrivit, daca vrei ca rezultatul sa dureze aproximativ 30 de zile, este epilarea cu ceara epilat!

Ti-e frica de durere? Urmeaza sfaturile noastre si vei descoperi ca, chiar si cu ceara, indepartarea parului poate fi mai putin complicata decat crezi.

Ce trebuie sa stii inainte de epilare

Pentru inceput, inainte de epilare, uita-te la calendar. In timpul menstruatiei activitatea bulbului de par este incetinita. Si, daca te epilezi cu ceara, rezultatele sunt mai de durata.

Perioada premenstruala, in schimb, este cea mai putin indicata, pentru ca este cea in care esti mai sensibila la durere si vei simti din plin smulgerea parului.

Pentru o epilare de ultima generatie poti aplica un exfoliant natural cu cateva zile inainte de epilare: daca pielea este perfect curata si neteda, ceara va adera mai bine si, in plus, va elimina si orice fir de par de sub piele.

Ai grija totusi, daca vrei sa te epilezi dupa baie sau dus, retine ca pielea trebuie sa fie complet uscata. In acest caz, sfatul nostru este sa o dai cu putina pudra de talc. In acest fel, ceara se va lipi doar de par si nu de piele. Si smulgerea va fi mai putin agresiva.

Epilarea picioarelor acasa

Cand vorbim despre epilarea cu ceara DIY, cu siguranta una dintre partile corpului cu care este mai usor sa incepi sunt picioarele. In acest punct al corpului trebuie sa alegi ceara fierbinte sau calda, care sa fie intinsa cu aplicatorul special.

Cum se face?

Pregateste-ti pielea facand o baie fierbinte chiar inainte de a folosi ceara: dilata porii si face smulgereamai putin enervanta.

Cu o manusa speciala, maseaza picioarele in directia opusa cresterii parului, pentru a scoate firele din piele. Apoi, dezinfecteaza zona cu un produs fara alcool.

Aplica ceara pe o zona mica de piele. Aseaza banda de hartie, preseaz-o bine, urmand directia parului.

Incepe de sus si nu uita sa lasi marginea de jos a benzii libera, astfel incat sa o poti ridica cu degetele.

Trage ferm!

Pentru zona inghinala (mai delicata si mai sensibila) este mai bine sa folosesti ceara calda, pasta de zahar sau benzi de ceara rece, foarte confortabile in aceasta zona.

In primul rand, dezinfecteaza pielea. Zona inghinala este foarte sensibila si supusa frecarii imbracamintei. Pentru a preveni formarea cosurilor dupa indepartarea parului, este necesar sa folosesti un produs fara alcool, astfel incat sa elimini bacteriile care ar putea infecta foliculul.

Ceara ti-a iritat prea mult pielea? Pentru a o decongestiona, seara foloseste o compresa folosind un tifon steril inmuiat intr-o jumatate de pahar de apa distilata unde vei avea dizolvate doua aspirine si putina glicerina pura. Calmeaza iritatia si indeparteaza roseata.

Ce sa faci dupa epilare

In cele din urma, ca remediu natural pentru indepartarea reziduurilor de ceara, foloseste ulei special dupa epilat. Majoritatea cerurilor sunt solubile in grasimi, ceea ce inseamna ca se dizolva cu grasime. In acest fel, se evita frecarea inutila si, in plus, inmoaie si hidrateaza”.

Pentru ca epilarea sa dureze mai mult, pot fi folosite creme care intarzie cresterea parului. Acestea au la baza substante vegetale, care „dizolva” unele proteine ​​ale bulbului de par, incetinind activitatea acestuia. Aplica crema imediat dupa indepartarea parului si in urmatoarele trei pana la patru zile.

Ce sa nu faci

Pentru a evita iritatia sau disconfortul inutil, exista cateva masuri de precautie pe care le poti pune in aplicare dupa epilare.

In primul rand, deodorantele si parfumurile alcoolice trebuie evitate pentru un timp suficient de lung pentru a restabili pH-ul pielii, adica cel putin o jumatate de zi.

Evita sa te expui la soare imediat dupa epilare. Pielea este inca uzata si risti sa te arzi.

Daca ai par sub piele, sterilizeaza penseta inmuiand-o in alcool timp de cel putin 30 de minute si trag usor firele.

In final, daca apar cosuri, pune crema antibiotica pe baza de gentamicina sau clindamicina din farmacie imediat dupa epilare.

4 thoughts on “Etapele epilarii cu ceara pe intelesul tuturor

  1. Recomand acest articol tuturor antreprenorilor care doresc sa isi dezvolte afacerea prin intermediul internetului. Este o lectura valoroasa si plina de idei practice pe care le pot aplica pentru a obtine rezultate pozitive.

  2. Sunt impresionat de studiile de caz prezentate in articol, care demonstreaza eficienta diferitelor strategii de marketing online. Este inspirator sa vezi cum unele afaceri mici au reusit sa devina branduri cunoscute datorita unei strategii bine puse la punct.

  3. Mi-a placut modul in care autorul a explicat beneficiile utilizarii retelelor de socializare in promovarea produselor si serviciilor. Este important sa stii cum sa iti construiesti o prezenta online puternica pentru a atrage clientii potriviti.

  4. Articolul este foarte interesant si ofera informatii valoroase despre cum poti sa iti dezvolti afacerea folosind internetul. Sunt de acord cu ideea ca marketingul online poate fi cheia succesului pentru multe companii in era digitala.

Comments are closed.