Iata-legatura-nestiuta-dintre-consumul-de-alcool-si-starea-parului-tau.jpg

Nu este neobisnuit sa nu te simti sau sa nu arati bine dupa o noapte in care ai consumat prea multe cocktail-uri (sau orice alte bauturi alcoolice).

De fapt, multi dintre noi suntem familiarizati cu efectul pe care alcoolul il poate avea asupra corpului si a pielii – dar ce stii despre parul nostru?

Alcoolismul si caderea parului poate sa nu fie ceva la care te-ai gandit vreodata, dar este ceva despre care trebuie sa fii informat.

Desi a bea un pahar de vin la cina in fiecare seara probabil ca nu va avea efecte negative majore, daca consumi mai mult decat atat, caderea precum si rarirea parului ar putea fi posibilitati.

Cercetarile privind alcoolismul si caderea parului (in special la femei), scalpul uscat si subtierea parului arata legaturi.

Deficienta de vitamine, inflamatia, deshidratarea si stresul sunt toate efectele secundare ale consumului excesiv de alcool si niciuna dintre acestea nu promoveaza parul sanatos.

Ceea ce este cel mai important de retinut, totusi, este ca o mare parte din ceea ce se intampla cu parul tau se reduce la genetica si la modul in care ai grija de el (si de intregul tau corp, de fapt). Iata ce trebuie sa stii despre modul in care consumul de alcool afecteaza caderea parului, subtierea parului, scalpul uscat si multe altele!

Consumul de alcool poate provoca caderea parului?

Consumul excesiv de alcool poate duce la caderea parului – acest lucru afecteaza modul in care corpul tau absoarbe anumite substante nutritive care sunt importante pentru sanatatea parului.

Se schimba felul in care corpul tau absoarbe proteinele – o substanta necesara pentru par. Mai mult de atat, se pot elibera niveluri mai ridicate de cortizol – si stim prea bine cum ne afecteaza stresul parul!

Asadar, alcoolul va afecteaza corpul si acesta, la randul sau, va poate afecta parul.

Dar rarirea firelor de par?

Potrivit specialistilor de la HAIRCARE.RO la fel cum alcoolul poate duce la caderea parului, nici rarirea parului nu este o exceptie (o reducere a diametrului firelor individuale de par).

Alcoolul cu zahar poate duce la inflamarea pielii, inclusiv a scalpului. Daca va confruntati deja cu probleme legate de scalp, cum ar fi inflamatia, probabil ca alcoolul va provoca inflamatie ce poate deteriora foliculii de par, slabi parul si provoca rupere, sau poate duce la rarire.

Aceasta inflamatie poate duce si la uscaciunea scalpului (chiar mai mult decat deshidratarea pe care o provoaca deja alcoolul), la roseata, mancarime si multe altele.

Desi puteti contracara unele dintre aceste efecte secundare cu produse calmante si hidratante, reducerea consumului de alcool este prima linie de aparare.

Ce se intampla cu parul tau cand nu mai consumi alcool?

Din fericire, niciunul dintre efectele secundare negative ale consumului de alcool nu ar trebui sa fie permanent. Daca opriti bautura, ar trebui sa observati o imbunatatire a sanatatii si a bunastarii generale.

Daca parul tau a devenit fragil si deteriorat, trateaza-l cu niste produse de ingrijire care il vor readuce la viata. Exista seruri si masti care pot intineri scalpul si readuce parul la stralucirea initiala.

3 thoughts on “Iata legatura nestiuta dintre consumul de alcool si starea parului tau

  1. Am citit cu mare interes despre experienta unui antreprenor care a beneficiat de acest program de finantare. Este impresionant cum a reusit sa-si dezvolte afacerea si sa creeze locuri de munca, datorita sprijinului financiar acordat. Este un exemplu inspirator pentru toti cei care isi doresc sa porneasca propria afacere.

  2. Ma bucur sa vad ca exista astfel de programe de finantare pentru IMM-uri in Romania. Este o oportunitate excelenta pentru antreprenorii din domeniul tehnologic sa-si dezvolte afacerile si sa contribuie la cresterea economica a tarii. Sper ca acest program sa fie sustinut si promovat in continuare.

  3. Articolul este foarte informativ si bine structurat. Am aflat multe lucruri noi despre antreprenoriatul in Romania si cum functioneaza acest program de finantare. Este o initiativa foarte buna pentru sustinerea micilor intreprinderi si incurajarea dezvoltarii economice locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *